Ми працюємо. We are working.

ЕКСКЛЮЗИВНИЙ ДИЗАЙН АБО ШАБЛОН?

Только индивидуальнй дизайн при разработке новых сайтов

Часом перед замовником постає питання: вибрати розробку ексклюзивного дизайну або замовити створення сайту за шаблоном?

У чому ж основна відмінність ексклюзивного дизайну від шаблону? Давайте для початку визначимо, що таке ексклюзивний дизайн.

Ексклюзивний дизайн – це унікальний, оригінальний дизайн, який дизайнер малює для конкретного сайту.

Як це відбувається?

Дизайнер вислуховує вимоги і побажання замовника, отримує необхідні матеріали (такі як логотип, слоган, перелік корпоративних кольорів, шрифтів і таке інше), обговорює з замовником основні деталі, при необхідності, переглядає вподобане замовнику приклади сайтів.

Отримавши необхідну інформацію і матеріали, дизайнер приступає до роботи. Як правило, розробка ексклюзивного дизайну займає від 3 до 5 днів, в залежності від складності.

Так що варто враховувати те, що, замовляючи створення сайту з індивідуальним дизайном, Вам доведеться трохи почекати, так це справа не терпить поспіху.

В результаті, замовник отримує, СВІЙ, красивий, оригінальний дизайн. Він не такий як у конкурентів, він такий, як хотілося.

Адже вислухавши побажання замовника, дизайнер проробляє купу роботи, продумує все до дрібниць, бажаючи при цьому догодити клієнту, вгадати його смаки і характерний саме цьому замовникові емоційний стиль, висловлюючи його в своїй роботі.

Ексклюзивний дизайн сайту допоможе виділитися серед безлічі тематичних сайтів. А запам’ятовування сайту в першу чергу йде зорове – і перше враження – що згодом може бути вирішальним – теж зорове. Дизайн сайту – майже дизайн офісу. Хоча чому майже?

Тепер давайте розберемося, що ми маємо на увазі під словом «шаблон» .

Шаблон сайту – це готовий дизайн, з графічними елементами, певною кольоровою гамою, в якому розмічені місця під меню, контент та інші додаткові області.

Плюси шаблонів.

Найголовніший плюс – це невелика вартість створення сайту на основі шаблону.

Так само вагомим аргументів на користь шаблону є те, що, використовуючи готовий шаблон, Ви зможете отримати готовий сайт значно швидше, ніж при розробці унікального дизайну.

Тепер поговоримо про мінуси шаблонів.

Основний мінус в тому, що доводиться вибирати з того, що вже є. Чи є сенс повністю переробляти шаблон? Простіше, і тим більше, правильніше, замовити створення сайту з ексклюзивним дизайном.

І не варто забувати про те, що шаблон сайту продається не один раз, і схожий дизайн може бути ще у ряду сайтів.

Вибираючи між шаблонним і ексклюзивним дизайном, пропонуємо спочатку зважити всі “за” і “проти”, а потім вже приймати остаточне рішення.