Ми працюємо. We are working.

АДАПТИВНИЙ ДИЗАЙН АБО МОБІЛЬНИЙ ВЕРСІЯ САЙТУ

З 22 квітня 2015 року, після впровадження одним з головних законодавців пошуку в інтернеті Google, такого поняття як friendly (дружній), по відношенню до всіх ранжируваних їм сайтів, стався своєрідний зсув щодо поняття відображення сайту на різних пристроях: від 27 дюймового монітора стаціонарного комп’ютера до самого маленького мобільного екрану і пристрою, що має свій браузер, що дозволяє власнику шукати потрібну інформацію.

Google, скажімо так, встав на захист користувачів заходять в мережу з мобільних пристроїв і смартфонів. І відразу змусив власників сайтів і розробників врахувати особливості перегляду веб-сторінок з девайсів мають невелику діагональ екрану і браузер з обмеженим функціоналом.

Для чого це зробив настільки шановний пошуковик.
Нам думається, що в першу чергу, переслідувалася мета, поліпшити інтерфейс відображення інформації для маленьких екранів. Раніше при відсутності на сайті адаптивної верстки або мобільної версії сайту, користувач з маленьким екраном – бачив всю сторінку, але пропорційно зменшену, і часто через мініатюрності всього відображуваного контенту сайту не міг клікнути на кнопку або посилання, найчастіше на таких екранах з’являлися величезні горизонтальні прокрутки.

В принципі, поняття адаптивного дизайну і чуйною верстки сайту, не ново, і існує в природі інтернету вже більше трьох років. Але раніше адаптивність застосовувалася і налаштовувалася на розсуд власника сайту і рекомендацій веб майстрів і студій. Відсутність адаптивності практично ніяк не впливало на позиції сайту в пошуковій видачі.

Зараз для власників давно існуючих сайтів, і ігнорують це раніше, потрібно вирішити проблему.
Тут є кілька шляхів.
1. Створення додаткової мобільної версії сайту. Це досить витратна стаття, що тягне за собою розробку дизайну, програмування та розміщення на хостингу (можна у себе на піддомені) ще однією версією вашого сайту.
2. Використання мобільних компонентів для ваших систем управління (CMS) сайтів. Це більш швидкий і менш витратний варіант вирішення проблеми friendly (дружній) сайт.
3. Внесення зміни в дизайн і верстку існуючого сайту з урахуванням адаптивності під пристрої. За витратами це середнє рішення між пунктами 1 і 2, але роблячи такий редизайн сайту можна вирішити відразу кілька завдань. Задовольнити вимоги Google а так само освіжити дизайн свого сайту – внести свіжі тенденції вебстроітельства.

Для тих хто замовляє новий сайт, потрібно на етапі узгодження технічного завдання вирішити який із способів адаптивності – респонзівності потрібно використовувати.
Пропонуючи послугу створення сайтів Friendly Design Studio гарантує своїм клієнтам оптимальне рішення адаптивності сайту, за критеріями від Google.